Copperhead

Copperhead

Het was in de zomer van 2013 wanneer Yvan Vindevogel, een apotheker-ondernemer, een intressante link ontdekt tussen de machtige krachten van de drank die we Gin noemen en zijn beroep als apotheker. Hij stuit op een rustige zondagochtend bij het lezen van de krant met een kopje thee op een artikel over het fascinerende verhaal van Gin. Geïntrigeerd door de oude krachten en de medicinale geschiedenis van deze drank, stelt hij zichzelf een nieuw doel voor dit leven: als apotheker in hart en nieren, met zijn ervaring in mixen en experimenteren met smaken zal hij de kenmerken en kruidenextracten in Gin terugbrengen naar de volk. Hij zou het Copperhead Gin noemen.

Copperhead wil het alchemist verleden van gin onder de aandacht brengen. Na tientallen jaren alleen als aperitief te worden gezien, is het tijd om de rijke geschiedenis van deze ooit medicinale drank te onthullen. Eeuwenlang zochten alchemisten naar een manier om het leven te verlengen, om eeuwig te leven – ze zochten naar ‘het levenselixer’. Omdat het medicinale effect van jeneverbessen bekend is sinds het ochtendgloren, was het een zeer populair product bij het maken van medicijnen. En met de ontdekking van gin, een drank puur op basis van jeneverbessen, hadden de alchemisten hun geliefde drankje gevonden.

 

“Goedkeuringen maakten dat gin echt het levenselixer leek te zijn. Het verlicht ziekten die verband houden met ouder worden, het troost het hart. Het geneest alle zweren en geeft een goede kleur aan alle gezichten. Het verlicht de kiespijn en veroorzaakt een zoete, warme adem. Het kalmeert de kortademigheid, veroorzaakt een goede spijsvertering en eetlust. Het geneest de geelzucht, de waterzucht, de jicht, de pijn in de borst wanneer ze gezwollen zijn. Het geneest de beten van gekke honden en bovenal geeft het moed aan de jongeren. “